FAQ

Elk verhaal is anders en heeft ook een andere aanpak nodig.

Op deze pagina kan je een overzicht terugvinden van enkele vaak gestelde vragen. Neem zeker contact op als je een andere vraag hebt of als je meer informatie wenst.

Wat is ondernemerscoaching?

Een ondernemerscoach kan met jou samenwerken om obstakels te identificeren en te overwinnen en om gewoonten te veranderen die je mogelijk beperken. Hij of zij zal je niet vertellen wat je moet doen, maar zal je vragen waar je heen wil met je welzijn en zal één-op-één met je samenwerken om er te komen.

Ondernemerscoaches worden meestal betaald op uurbasis of voor een bepaald traject dat samen met de coachee wordt afgelegd. Zij werken meestal volgens een vast schema om ondernemers te helpen bij de realisatie van hun persoonlijke en zakelijke doelen.

Het Financieel Huis werkte een traject uit: “Een vliegende start voor ondernemers, een blauwdruk voor succes” om jou te ondersteunen bij de verdere uitbouw van je zaak.

Wat is het verschil met ondernemersbegeleiding?

Een ondernemersbegeleider is ook hands-on, hij gaat met jou aan de slag.

Denk maar aan het in kaart brengen van de juiste weg, gegeven je budget, om je missie, doelen en doelstellingen sneller te behalen.

Vaak is een ondernemersbegeleider ook erkend door een beroepsorganisatie in een fiscaal kader, bijvoorbeeld het IAB of BIBF. Zo kunnen ze je bijstaan bij de opmaak van je financieel plan, cashflowschema, het voeren van je boekhouding en nog vele andere zaken waar je als ondernemer mee geconfronteerd wordt.

Ben je op zoek naar een mentor, een sparringpartner?

Mentors‘ volgen meestal geen vast schema. Ze helpen met strategische kwesties, beantwoorden vragen voor oprichters zonder actief deel te nemen aan dagelijkse of uitvoerende bedrijfsactiviteiten. Mentors bieden veelal advies, coaches stellen goede vragen, maar ook ondernemersbegeleiders helpen je graag op weg en stellen ook hun netwerk te beschikking voor een vliegende (door)start van jouw activiteiten.

Wat is Life Coaching?

Life Coaching en Well-Being is een beroep dat fundamenteel verschilt van advies, mentoring, therapie of counseling. Het coachingproces behandelt specifieke persoonlijke projecten, zakelijke successen, algemeenheden en overgangen in het persoonlijke leven, relaties of beroep van de klant. Door te onderzoeken wat er aan de hand is, te ontdekken wat je obstakels of uitdagingen zijn en een manier te kiezen om in actie te komen, neem je je leven terug in eigen handen.

Wat is Financial Well-Being Coaching?

Financial Well-Being Coaching is een beroep dat fundamenteel verschilt van advies, mentoring, therapie of counseling. Deze coach werkt samen met jou aan je financieel zelfvertrouwen en bouwt samen met jou aan je financieel welzijn door onder andere in te zetten op financiële educatie, empowerment, coaching en training. Financieel verantwoord om kunnen gaan met veranderende levensomstandigheden en kunnen genieten van het leven zonder jezelf zorgen te maken over geld of andere zaken. Dat willen we toch allemaal in ons leven? Jammer genoeg heeft de stijging van de lonen en het welvaartsniveau geen oplossing geboden aan het algeheel financieel welzijnsgevoel bij veel mensen en bevolkingsgroepen.

  • Hoe ga je om met de financiële uitdagingen die dagelijks op je afkomen?
  • Welke mindset of overtuigingen heb je die je ervan weerhouden om een leven te leiden dat binnen je eigen waardenpatroon valt en niet binnen dat van anderen?
  • Ga je gestructureerd te werk in je administratie? Heb je een organisatiesysteem dat werkt voor jou en dat je accuraat kan bijhouden en opvolgen? Is dat systeem ook gemakkelijk over te nemen door een vertrouwenspersoon in geval van langdurige ziekte?
  • Een Financial Well-Being Coach is onderlegd om je hierin bij te staan en te coachen naar de beste weg die voor jou werkt. De opmaak en uitvoering van je plan doe je zelf, maar je staat er niet meer alleen voor. De coach zal je tevens in contact brengen met zijn netwerk om je plannen ook om te kunnen zetten in de praktijk.

Lees er hier meer over.

Heb je geen antwoord gekregen op je vraag of wil je ons graag even spreken?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Contacteer ons